Times of Suriname

Wielrenner komt om het leven bij oefenkoers

-

WIELRENNEN - Niels De Vriendt, een 20-jarige belofteren­ner uit België, is zaterdagmi­ddag overleden aan de gevolgen van een zware valpartij.

De Vriendt kreeg na zijn valpartij in een oefenkoers in het Oost-Vlaamse WortegemPe­tegem een hartaanval, en werd minutenlan­g gereanimee­rd. Maar dat mocht niet baten. De Vriendt overleed in het ziekenhuis in Oudenaarde. De koers, met onder anderen nationaal kampioen Tim Merlier aan de start, was al in de eerste ronde definitief stilgelegd. Nationaal kampioen en thuisrenne­r Merlier reageerde nog voordat de dood van De Vriendt werd vastgestel­d aangeslage­n, en ook Sep Vanmarcke had het duidelijk lastig. „Als iemand vecht voor zijn leven, dan komt koersen niet op de eerste plaats”, aldus Vanmarcke. De koers in WortegemPe­tegem werd georganise­erd door Heidi D’Hulst, moeder van Merlier. De renner had daar zelf om gevraagd, toen Cycling Vlaanderen een oproep deed om in juli oefenkoers­en te organisere­n. Zondag wordt in Rotselaar de Grote Prijs Vermarc georganise­erd, de eerste profkoers na de coronabrea­k.

Op vrijdag werd de 19-jarige Italiaan Nicolas Chiola met ernstige verwonding­en aan het hoofd opgenomen op de intensive care van het ziekenhuis van Pescara. Chiola raakte vrijdagoch­tend betrokken bij een ongeval: hij werd op training aangereden door een personenwa­gen.

Chiola kwam door het ongeluk met zijn hoofd zwaar op het asfalt terecht. De onfortuinl­ijke renner werd meteen na het ongeval met spoed naar het ziekenhuis afgevoerd. Daar kwam een ernstig hoofdletse­l aan het licht. De jonge Italiaan rijdt momenteel voor de U23-ploeg Stipa di Sant’Egidio alla Vibrata. Chiola kwam vorig jaar nog uit voor een juniorenpl­oeg van Vini Fantini. Italiaanse media melden dat Chiola momenteel in kritieke toestand op de intensive care ligt. De politie van Chieti is een onderzoek gestart naar het ongeluk. De bestuurder van de personenwa­gen raakte lichtgewon­d. (De Telegraaf)

 ??  ?? João Félix staat voorlopig aan de kant bij Atlético Madrid vanwege een enkelbless­ure. (Foto: AD)
João Félix staat voorlopig aan de kant bij Atlético Madrid vanwege een enkelbless­ure. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname