Times of Suriname

Zanger Kasabian verlaat de band vanwege persoonlij­ke problemen

-

Zondag kwam de Britse overheid ook met een flinke bijdrage voor de culturele sector in het Verenigd Koninkrijk. Een steunpakke­t van 1,7 miljard euro moet instelling­en als theaters, musea, muziekpodi­a, galerieën en filmhuizen op de been houden tijdens de coronacris­is.

Gordon is normaal gesproken natuurlijk niet vies van een beetje gezellighe­id op zijn verjaardag, maar liet dat dit jaar even aan zich voorbijgaa­n. “Mijn verjaardag vier ik dit jaar niet, er is geen reden tot feest als je mensen hebt moeten ontslaan en als je vrienden wegvallen om je heen”, schreef hij bij een foto die hij deelde op Instagram.

Maar het was niet alleen de negativite­it die hoogtij vierde bij Gordon. “Toch zal ik het leven blijven vieren op een beter moment en ook wil de presentato­r een voorbeeld zijn voor mensen die het even niet meer zien zitten. “Dat je gewoon door moet gaan, ook al ben je gevallen.”

Gordon ging naar Zuid-Afrika om af te kicken van zijn drank- en drugsprobl­eem. Dat was een ontzettend heftige periode voor hem.

(RTL Boulevard/Foto: HLN)

De Engelse band Kasabian zit zonder zanger. Medeoprich­ter van de band Tom Meighan verlaat de groep na 21 jaar, meldt de groep op Twitter. Het is nog niet duidelijk of de groep

blijft bestaan en op zoek gaat naar een nieuwe vocalist.

“Tom Meighan verlaat Kasabian met wederzijds goedkeuren. Hij heeft geworsteld met persoonlij­ke problemen die zijn gedrag geruime tijd hebben beïnvloed. Hij wil al zijn energie gaan besteden om zijn leven terug op de rails te krijgen. Dit is alles wat we hierover zeggen”, schreef de band in de korte verklaring. Meighan zelf zei eerder tegen de Britse pers dat hij sinds 2016 worstelt met psychische problemen. De band was met name in eigen land een grote act die op alle belangrijk­e festivals, waaronder dat in 2014 op Glastonbur­y, tot de hoofdacts behoorde. Ook speelde de band meermaals op Nederlands­e festivalpo­dia, zoals Pinkpop en Lowlands.

De groep bracht tussen 2004 en 2017 in totaal zes studioalbu­ms uit. Vorige maand vertelde Meighan nog aan Britse media dat de band werkt aan het zevende album.

(De Telegraaf/Foto:NU)

 ??  ??
 ??  ?? (De
Telegraaf/Foto:
(De Telegraaf/Foto:
 ??  ?? Hollywood
Hollywood

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname