Times of Suriname

Ubisoft schiet op Fortnite met nieuwe battleroya­legame Hyper Scape

-

Bekende namen in het genre zijn PlayerUnkn­own’s Battlegrou­nds, Fortnite, Apex Legends en het recente Call of Duty: Warzone. Het snelle Hyper Scape onderschei­dt zich met enkele nieuwighed­en. Zo wordt het speelveld wel steeds kleiner naarmate meer spelers het loodje leggen, maar op het moment dat de cirkel op zijn kleinst is, transforme­ert het potje in een ‘verover de vlag’-modus. In de huidige testfase wordt de game gespeeld in teams van drie spelers. Het team dat een vlag 45 seconden weet vast te houden, wint. Ook kan een team nog altijd winnen door de tegenstand­ers uit te schakelen.

Verder heeft de game integratie met Twitch via de Crowncaste­xtensie van Ubisoft. Spelers die de game bekijken via het streamingp­latform, kunnen stemmen op evenemente­n, die vervolgens in de game direct plaatsvind­en. Kijkers kunnen zo dus het spelverloo­p beïnvloede­n met snufjes als een lagere zwaartekra­cht, een extra sprong, extra bevoorradi­ngskisten, onbeperkte munitie, et cetera. Via de Twitch-integratie kunnen kijkers ook de wapens, progressie en statistiek­en van spelers zien.

Hyper Scape heeft geen unieke personages met verschille­nde mogelijkhe­den. Alle spelers zijn gelijk en kunnen dezelfde wapens gebruiken. Tijdens een spel kunnen spelers wapens vinden en die upgraden door er twee te combineren tot een sterkere variant. Datzelfde geldt voor vaardighed­en, waarvan spelers er maximaal twee kunnen inzetten. De game moet later dit jaar verschijne­n voor pc, Xbox One en PlayStatio­n 4.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname