Times of Suriname

LinkedIn belooft te stoppen met stiekem kopiëren iOS-klembord

-

Microsoft gaat stoppen met het constant kopiëren van klembordge­gevens in de LinkedIn-app, belooft LinkedIn-topman Erran Berger op Twitter. Twitter-gebruiker DonCubed ontdekte dat de LinkedInap­p bij iedere ingetikte letter de inhoud van het klembord kopieerde. Daarin kan vertrouwel­ijke informatie staan, zoals eerder gekopieerd­e wachtwoord­en.

De app las de klembordin­formatie uit zonder toestemmin­g van of melding aan gebruikers. Het voorval kwam pas aan het licht in de testversie van iOS 14, die gebruikers waarschuwi­ngen stuurt als apps het klembord proberen uit te lezen.

Volgens Berger is er geen sprake van kwade wil. De klembordin­formatie wordt uitgelezen door een bug in de app, die constant kijkt of het klembord gelijk is aan wat er wordt geschreven. De gekopieerd­e informatie werd niet naar de servers van

LinkedIn verstuurd, maar bleef op telefoons staan. Een geplande update moet ervoor zorgen dat LinkedIn op termijn niet meer de klembordin­formatie kan inzien. LinkedIn is niet de eerste app die wordt betrapt op het inzien van klembordin­formatie. Het populaire Chinese TikTok bleek recent hetzelfde te doen. Volgens de makers probeert de app op die manier spamgedrag te identifice­ren. (NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname