Times of Suriname

Maatpakken­keten Suitsupply steekt 60 miljoen in veiligstel­len toekomst

-

AMSTERDAM - Suitsupply steekt 60 miljoen euro in de wereldwijd opererende keten van maatpakken­winkels om het gemis aan omzet als gevolg van de coronacris­is te compensere­n en eventuele nieuwe tegenvalle­rs op te vangen. Dat bevestigt directeur Fokke de Jong naar aanleiding van berichtgev­ing van Het Financieel­e Dagblad (FD).

Het gaat om een door de Staat gegarandee­rde lening van 40 miljoen euro, aandeelhou­der NPM Capital steekt er 10 miljoen euro in en oprichter De Jong eenzelfde bedrag. “Door de sluiting van de winkels zijn we zo’n 100 miljoen euro aan omzet misgelopen”, zegt De Jong.

Het Nederlands­e Suitsupply telt wereldwijd zo’n 150 zaken. “Bijna alle winkels zijn wel dicht geweest in een periode van een paar maanden. In Nederland en Europa is alles weer open en gaat het de goede kant op, maar in sommige gebieden gaan winkels weer dicht.”

De Jonge zegt zich met de miljoeninj­ectie ook voor te bereiden op mogelijke nieuwe tegenvalle­rs. “Deze crisis is naar het zich laat aanzien een marathon. Wij moeten zorgen voor continuïte­it.” Banenverli­es sluit de oprichter van Suitsupply niet uit. “Net als alle andere bedrijven kijken we naar waar we meer efficiency kunnen bereiken.” Sommige bedrijfson­derdelen zullen volgens hem ingekrompe­n worden, andere juist uitgebreid. “Zoals online, maar per saldo zal het niet of nauwelijks leiden tot banenverli­es.”

Ook wordt goed gekeken naar uitbreidin­gen “Uitbreiden van het aantal winkels zetten we op een lager pitje.” (NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname