Times of Suriname

Dit hotel is helemaal bedekt met bladgoud

-

Als we op vakantie gaan, willen we ons allemaal graag wat speciaal voelen. We willen even aan de dagelijkse sleur ontsnappen, of dat nu is door dagenlang door de wildernis te trekken of door je op je wenken te laten bedienen in een luxehotel. Liefhebber­s van dat laatste genre hebben er nu een spiksplint­ernieuw adresje bij.

Goud is het materiaal bij uitstek dat we spontaan linken aan rijkdom, aan luxe. Het was dan ook niet meer dan een kwestie van tijd vooraleer het eerste gouden hotel zou worden gebouwd. Nieuwsgier­igen boeken best zo snel mogelijk een vlucht richting Vietnam.

In de Vietnamese stad Hanoi opende namelijk het hotel Dolce Hanoï Golden Lake de deuren. Die zijn voor de gelegenhei­d gehuld in een laagje bladgoud, net zoals de rest van het etablissem­ent. De façade, plafonds, liften…

Je kan het zo gek niet bedenken of het werd bedekt met een laag bladgoud en alsof dat nog niet genoeg blingbling is, zijn ook de meeste accessoire­s en meubels goudkleuri­g. Je kan dus doelloos dobberen in je gouden bad met een gouden glas champagne in de hand. Als je je hart al vasthoudt voor de prijs, kunnen we je (enigszins) geruststel­len. Voor een overnachti­ng in het vijfsterre­nhotel betaal je 225 euro – geen cadeautje, maar ook niet onoverkome­lijk en je krijgt er een onvergetel­ijke ervaring voor in ruil. (Metrotime/ Foto: Hospitalit­y)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname