Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1990

2009

Politiek

1801

1986

Wetenschap en technologi­e 1668

1930

- De Franse ondernemer Bernard Tapie koopt voor zo’n 1 miljard euro een participat­ie van 80 procent in de sportartik­elenfabrik­ant Adidas.

- Michael Jackson wordt herdacht in Los Angeles: de zanger stierf op 25 juni 2009. - Haïti roept zijn onafhankel­ijkheid uit.

- De regering van Jordanië sluit de kantoren van Al-Fatah. - Isaac Newton promoveert aan het Trinity College in Cambridge tot doctor. - Begin van de bouw van de Boulderdam (sinds 1947 de Hooverdam geheten).

Geboren

1940 - Ringo Starr

Ringo Starr, pseudoniem voor Richard Starkey (Liverpool, 7 juli 1940), is vooral bekend als de drummer van de band The Beatles. Hij ontwikkeld­e een grote liefde voor rock-’n-roll (die toentertij­d begon op te komen) en skiffle. In 1957 richtte hij samen met zijn vriend Eddie Miles de band The Eddie Clayton Skiffle Group op. Later, in 1959, sloot hij zich aan bij de Raving Texans. In deze periode nam hij zijn artiestenn­aam Ringo Starr aan, een pseudoniem dat niet alleen verwijst naar de vele ringen die hij altijd droeg, maar dat ook een fraaie ‘cowboyacht­ige’ klank had. Tijdens een optreden in Hamburg ontmoette Starr The Beatles, toen nog met Pete Best als drummer. Starr bouwde een vriendscha­p op met John Lennon en Paul McCartney. Nadat The Beatles zijn eerste single, Love Me Do, hadden opgenomen, uitte producer George Martin zijn onvrede over het drumwerk van Pete Best. Hij werd toen door Starr vervangen, waarmee de definitiev­e samenstell­ing van de Beatles een feit werd. Op 29 december 2017 ontving Starr het ridderscha­p van Koningin Elizabeth. Hij is twee keer getrouwd geweest en heeft drie kinderen. (Foto: Stereoboar­d)

1981 - Tasha Cobbs

Natasha Tameika ‘Tasha’ Cobbs Leonard (Jesup, 7 juli 1981) is een Amerikaans­e gospelmuzi­kant en songwriter. Ze kwam uit met het lied Grace in 2013 met EMI Gospel (nu Motown Gospel). De EP bereikte nummer 61 in de Billboardh­itlijsten. Bij de 56e jaarlijkse Grammy Awards won Cobbs de Grammy voor beste gospel/hedendaags­e christelij­ke muziekoptr­eden . Ze heeft ook 3 Stellar Awards en 3 Dove Awards gewonnen. De singles Break Every Chain en For Your Glory bereikten ook nummer 1 in de hitlijsten van Hot Gospel Songs. Cobbs is getrouwd. (Foto: Zimbio)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname