Times of Suriname

Noersalim: “Niets aan de hand met benoeming Bouva”

-

PARAMARIBO – Uit een stuk welk nu op sociale media rondgaat, blijkt dat parlementa­riër Melvin Bouva per 15 juni 2020 is aangesteld in de functie van beleidsadv­iseur eerste klasse op het Ministerie van Buitenland­se Zaken. Bouva is hierbij ingedeeld in de functiegro­ep 11 schaal 11c/p18 en hij zal vanaf nu elke maand een bezoldigin­g van SRD 8094 ontvangen.

In een reactie op deze kwestie zegt minister Mike Noersalim van Binnenland­se Zaken dat elke parlementa­riër het recht heeft te opteren voor een functie als ambtenaar. “Ik ken het voortrajec­t niet, maar daar is klaarblijk­elijk gebruik van gemaakt, want ik heb een stuk van hem onder ogen gekregen afkomstig van Buitenland­se Zaken en ik heb het administra­tief verder in orde gemaakt. Niet omdat hij is gekozen als parlementa­riër wil dat zeggen dat hij deze functie niet mag bekleden. Het is niet zo dat hij twee functies zal bekleden en als men de wet nagaat dan staat er niet aangegeven dat hij niet werkzaam kan zijn op een ministerie als hij parlementa­riër is. Als parlementa­riër kan hij dus opteren voor de functie op het ministerie.”

Ook over Ricardo Panka circuleert er een stuk. Volgens dit stuk is Panka vanaf 22 oktober 2017 gedetachee­rd op de ambassade van Suriname in Jakarta (Indonesië) in de functie van ambassader­aad. Hij is vanaf 24 oktober 2017 tot en met 17 januari 2019 belast geweest met de werkzaamhe­den van Chef de Poste op de ambassade van Suriname in Jakarta. Volgens het ambtenaren­bezoldigin­gsbesluit maakt hij alsnog aanspraak op een toelage vanwege de meer en verantwoor­delijke werkzaamhe­den die hij heeft verricht in de periode op de ambassade. Deze toelage moet gelijk zijn aan 10 procent van zijn destijds genoten basisvalut­ainkomen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname