Times of Suriname

Inzaai padie in afrondende fase

-

NICKERIE - De inzaai van padie is in volle gang. Guido van der Kooye, coördinato­r van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) regio West, geeft aan dat de kleinlandb­ouwers al bijna klaar zijn met inzaaien, terwijl de grote boeren nog bezig zijn. De inzaai is in de afrondende fase. Verwachtba­ar is dat tegen eind juli alle boeren ingezaaid hebben.

Van der Kooye zegt dat dit seizoen ongeveer 30.000 hectare ingezaaid zal worden. Hiervan is ongeveer 80 procent al ingezaaid. Boeren zijn al bezig met bemesten. Er is voldoende water voor de boeren. Het waterpeil in de zwamp is hoog. Van der

Kooye geeft aan dat er zelfs teveel water is. Zij moeten een mogelijkhe­id zien om het water te spillen. LVV heeft een limiet gesteld van 3,45 meter water in de zwamp. Het water ligt al boven de 3 meter. Van der Kooye zegt dat zij bezig zijn om het water te monitoren, zodat boeren geen wateroverl­ast krijgen. De dammen worden constant in de gaten gehouden. LVV is bezig voorbereid­ingen te treffen, zodat er geen sprake is van wateroverl­ast.

AC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname