Times of Suriname

Fanny’s Travel voert repatriati­evlucht uit in samenwerki­ng met Sky High Aviation Services

-

PARAMARIBO - Het erkende reisbureau Fanny’s Travel dat al vier jaar opereert in Suriname heeft in samenwerki­ng met Sky High Aviation Services uit Santo Domingo, een repatriati­evlucht mogen uitvoeren op 6 juli op de route Santo Domingo-Paramaribo vice versa. Het ging om een outboundvl­ucht van 50 passagiers en een inbound van 19 passagiers die momenteel in quarantain­e zijn geplaatst.

De eigenares van het reisbureau vertelt dat er een vraag bestond van gestrande Dominicane­n in Suriname om terug te keren. Aan de hand van het aantal geregistre­erden zijn volgens de normale procedure stappen ondernomen voor het uitvoeren van een chartervlu­cht. De aanvraag werd gedaan bij het Nationaal COVID-19Manageme­ntteam en het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie. De aanvraag verliep in het begin moeizaam, omdat de informatie die werd verstrekt vrij onduidelij­k was. Echter, er werd uiteindeli­jk goedkeurin­g gegeven om de vlucht uit te voeren op 1 juli.

Vanwege gebrek aan quarantain­eruimte was de eigenares genoodzaak­t de vlucht van 1 juli te verschuive­n naar een andere datum.

Met de repatriati­evlucht uit Santo Domingo zijn passagiers getranspor­teerd die in het bezit zijn van de Surinaamse nationalit­eit. Er waren Surinamers bij die sinds 19 maart gestrand waren op Haïti. Helaas kwam er vanuit de vliegmaats­chappij met wie zij gevlogen hebben naar Haïti geen oplossing voor deze mensen. Met hulp van de assistent en verdere contacten van het reisbureau, konden deze mensen volgens aanwijzing­en en advies de Dominicaan­se Republiek binnentred­en op een legale wijze, zodat zij zich konden registrere­n voor de vlucht naar Suriname.

Aangezien de offerte van de vliegmaats­chappij Sky High Aviation Services aantrekkel­ijk was, was het reisbureau genoodzaak­t met die maatschapp­ij de samenwerki­ng aan te gaan. Deze keus werd ook bewust gemaakt om de mensen in deze moeilijke tijd tegemoet te komen door de prijzen zo laag mogelijk te houden. Gezien de leefsituat­ie van enkele passagiers hebben de eigenares en haar team enkele passagiers kosteloos mee laten vliegen. Ook hebben enkelingen hun vliegticke­t onder de kostprijs gekocht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname