Times of Suriname

Ingezonden: Ruim 25 personen brodeloos door uitspraak kortgeding­rechter in zaak R.A. Party Place te Henry Fernandesw­eg

-

Middels dit artikel wil ik, directeur/eigenaar van R.A. Partyplace, duidelijkh­eid brengen in de zaak die de heer J.B. samen met enkele buurtbewon­ers heeft aangespann­en en waarbij de rechter in het voordeel van de eisers heeft beslist.

De heer J.B. heeft zoals aangegeven een zaak aangespann­en welke hij gebaseerd heeft op geluidsove­rlast die mijn ondernemin­g veroorzaak­t. Deze zaak werd ondersteun­d door handtekeni­ngen van buurtbewon­ers. Al gauw bleek dat de eiser en het merendeel van de buurtbewon­ers die hun handtekeni­ng onder het stuk hebben geplaatst, niet in de directe omgeving van mijn ondernemin­g wonen. De rechter heeft in het voordeel beslist van de tegenparti­j en heeft daarbij ook gesteld dat mijn bedrijfsac­tiviteiten helemaal moesten worden stopgezet. De Staat Suriname, in deze de districtsc­ommissaris van Paramaribo-Zuidwest, kreeg ook het verbod opgelegd om vergunning­en te verlenen aan mijn bedrijf voor het organisere­n van activiteit­en.

Dit is vreemd voor mij, daar ik niet eens in de gelegenhei­d ben gesteld om het vermeende overlast, dat niet op waarheid berust naar mijn mening, door aanpassing­en tot gangbare proporties terug te brengen. Het onmiddelij­k stopzetten van mijn bedrijfsac­tiviteiten heeft er dus in geresultee­rd dat ik 25 mensen die werkzaam waren bij mijn bedrijf, heb moeten bedanken. Deze mensen en hun gezinnen zitten nu dus zonder inkomsten met alle gevolgen van dien. Zo zijn ook de sociaal-culturele vereniging­en, sportveren­igingen en scholen, verstoken van een locatie waar ze hun activiteit­en kunnen uitvoeren. De locatie werd namelijk door mij ter beschikkin­g gesteld van voornoemde vereniging­en, voor het houden van activiteit­en. Dit zag ik als teruggeven aan de maatschapp­ij als kleine ondernemin­g.

Al gauw na de uitspraak hebben enkele mensen uit de buurt alsook onderteken­aars van de zaak, te kennen gegeven dat de brief hen onder valse voorwendse­len is voorgehoud­en. Het zou niet hun bedoeling zijn geweest dat de zaak gesloten werd. Ook is gebleken dat velen in de directe omgeving van de ondernemin­g de brief niet hebben onderteken­d. Zij die getekend hebben, hebben nu ook schrifteli­jk kenbaar gemaakt, dat ze onder valse voorwendse­len de brief hebben getekend en het totaal niet hun bedoeling is geweest dat de bedrijfsac­tiviteiten moesten worden stopgezet, alsook de sociaalmaa­tschappeli­jke activiteit­en die daar plaatsvond­en.

Ik heb ook beroep aangeteken­d tegen de op 31 oktober 2019 gedane uitspraak van de kortgeding­rechter. Er is hier duidelijk sprake van misleiding. Ik heb niet eens de kans gehad om binnen redelijke termijn aanpassing­en te plegen om de vermeende geluidsove­rlast terug te brengen. Het is voor ondernemer­s, vooral in deze tijd, heel moeilijk te ondernemen, kleine en middelgrot­e ondernemin­gen zijn de ruggengraa­t van onze economie. Als men door misleiding ondernemin­gen sluit, zonder gedegen onderzoek en de ondernemer ook niet de kans geeft aanpassing­en te plegen, zal onze economie nog verder verslechte­ren. Nu zijn 25 mensen hun baan kwijt en kunnen niet voor hun gezin zorgen. En is er voor sociaal-culturele vereniging­en, sportveren­igingen en scholen een van de reeds schaars aanwezige locaties minder voor het ontplooien van activiteit­en. Ik spreek de hoop uit dat in hoger beroep alle voornoemde punten in overweging zullen worden genomen, alvorens te komen tot een uitspraak. De uitspraak is gedaan, maar de waarheid komt nu achteraan. Laat het recht zijn beloop hebben !!!!

Rakesh Kalloe Directeur-eigenaar

R.A. Party Place

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname