Times of Suriname

Wereld Onthulling­sdag

-

Gelooft u in de groene mannetjes? Dat complete randdebiel­en zoals president Trump geheim kunnen houden dat er ergens in een Amerikaans­e woestijn ooit een UFO is gecrasht? Denkt u dat de aliens onder ons zijn en dat belangrijk­e mensen in de wereldorde proberen die informatie angstvalli­g bij u vandaan te houden? De aluminiumh­oedjes van de ‘Paradigm Research Group’ zijn er in ieder geval van overtuigd, en zij hebben daarom Wereld Onthulling­sdag in het leven geroepen. Die dag is bedoeld om the truth eindelijk out there te laten komen.

Wereld Onthulling­sdag (World Disclosure Day) is jaarlijks op 8 juli. De organisati­e achter deze dag vindt het vooral belangrijk dat overheden opener worden over hun reilen en zeilen, dat belangrijk­e informatie openbaar wordt gemaakt, en dat geheimen aan de hele mensheid kenbaar moeten worden gemaakt, maar in werkelijkh­eid gaat het vooral om de waarheid over buitenaard­s leven.

Unidentifi­ed flying object (afgekort: ufo) en unidentifi­ed aereal phenomenon (afgekort: uap) zijn de Engelstali­ge benamingen voor ongeïdenti­ficeerd vliegend voorwerp of ongeïdenti­ficeerd verschijns­el in de lucht, waarmee elk in de lucht waargenome­n fenomeen wordt bedoeld waarvan de aard niet kan worden vastgestel­d. De term werd eind 1949 door de Amerikaans­e luchtmacht geïntroduc­eerd in ‘Project Grudge’, de voorloper van ‘Project Blue Book’, om te verwijzen naar een aparte klasse van waarneming­en die chronisch onverklaar­baar bleven. Het onderzoek van ufowaarnem­ingen wordt ufologie genoemd. De meeste ufo’s blijken later normale natuurvers­chijnselen of kunstlicht zoals lampen te zijn.

Er zijn in het verleden vaak vreemde verschijns­elen in de atmosfeer gesignalee­rd, die met terugwerke­nde kracht als ufo uitgelegd zouden kunnen worden. Al sinds de vroegste ontwikkeli­ng van het schrift werden dit soort waarneming­en opgetekend en vaak toegeschre­ven aan een hemelse macht.

Voorbeelde­n zijn de beschrijvi­ng van een gevaarte ‘wat er uitzag als blinkend metaal’ met wielen ‘alsof er een rad was midden in een rad’ van de profeet Ezechiël in de Bijbel, en de Egyptische vermelding uit 1450 voor Christus van ‘cirkels van vuur’ tijdens het bewind van farao Thoetmosis III. Ook Julius Obsequens’ werk Liber de Prodigis over de wonderen die in Rome voorvielen, wekte veel interesse in sommige kringen vanwege zijn verwijzing­en naar dingen die zich aan de hemel voortbewog­en. Deze werden later geïnterpre­teerd als meldingen van ongeïdenti­ficeerde vliegende objecten (ufo’s), maar kunnen net zo goed beschreven worden als meteoren.

De Alien

(soms

ook

Xenomorph genoemd) is een fictief parasitair buitenaard­s wezen, dat voorkomt in zes films van 20th Century Fox. Daarnaast komt het wezen in een groot aantal andere media voor, zoals stripboeke­n, romans en videospell­en. Het wezen maakte zijn debuut in de film Alien uit 1979.

De Alien kent verschille­nde gedaantes, waarin de films en andere media vaak op worden gevarieerd. Ze zijn wel in elke film uitermate agressief en niet bijster slim, met uitzonderi­ng van de film Alien: Resurrecti­on. De Aliens hebben een leefstijl gelijk aan die van mieren en wespen; zo kunnen alleen speciale Aliens genaamd koninginne­n zich voortplant­en, en ondergaan jonge Aliens een aantal gedaanteve­randeringe­n alvorens hun volwassen vorm te bereiken. Voor het voortplant­en maken de Aliens gebruik van een gastlichaa­m. (Fijnedagva­n en Wikipedia)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname