Times of Suriname

18 jaar en tbs geëist voor moord op Utrechtse studente Laura

- Laura (links) werd al tijden gestalkt door haar ex (rechts).

ARNHEM - In hoger beroep is achttien jaar cel en tbs geeist tegen de 33-jarige Zamir M. uit Nieuwegein voor de moord op zijn 24-jarige exvriendin Laura Korsman. De studente verpleegku­nde werd in juli 2018 doodgestok­en gevonden in haar studentenh­uis. De studente had kort daarvoor de relatie met M. beëindigd en die zou haar sindsdien niet aflatend hebben gestalkt. “Verdachte is waar Laura is, zo blijkt uit de mastgegeve­ns van zijn telefoon”, zei de advocaat-generaal voor het gerechtsho­f in Arnhem. Ondanks waarschuwi­ngen en een straatverb­od bleef M. de studente stalken.

Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat M. doelbewust op de fatale dag bij de woning wachtte tot Korsman alleen was en vervolgens gewapend met een mes en een plastic handschoen naar binnen is gegaan. De vrouw werd een groot aantal keren gestoken en niets wijst er volgens het OM op dat dat niet met voorbedach­ten rade is gebeurd.

Uit onderzoek in het Pieter

Baan Centrum blijkt dat M. verminderd toerekenin­gsvatbaar is en een persoonlij­kheidsstoo­rnis heeft. Hij heeft geen verantwoor­delijkheid genomen en zegt dat Korsman zichzelf de fatale verwonding­en heeft toegebrach­t. M. werd vorig jaar door de rechtbank in Utrecht tot vijftien jaar cel en tbs veroordeel­d, nadat het OM eveneens achttien jaar had geëist.

(De Telegraaf)

 ??  ?? (Foto: De Telegraaf)
(Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname