Times of Suriname

City gaat er alles aan doen om Messi binnen te halen

-

VOETBAL - Het is niet ondenkbaar dat Lionel Messi Barcelona na afloop van zijn contract in 2021 inruilt voor Manchester City, zo oordeelt Graham Hunter, een in Spanje gevestigde voetbaljou­rnalist. Laatstgeno­emde heeft echter wel zo zijn twijfels over een mogelijke hernieuwde samenwerki­ng tussen manager Josep Guardiola en Messi, omdat het wellicht lastig wordt om de Argentijns­e spelmaker optimaal te laten renderen bij The Citizens.

“Manchester City is met de huidige eigenaren de enige club die al serieus heeft geprobeerd om Messi los te weken bij Barcelona”, verklaart Hunter in een analyse op verzoek van talkSPORT. “Wellicht hebben ze nog steeds de ambitie om een 34jarige Messi (in 2021, red.), die dan nog steeds op zijn top is, binnen te halen, een jaar nadat hij voor de laatste keer de Ballon d’Or heeft gewonnen. Mocht hij die prijs dit jaar niet veroveren.”

Hunter zet evenwel ook vraagteken­s bij de vermeende interesse van Manchester City in Messi. “Ik denk dat Guardiola niet gelijk weet of Messi past in het systeem dat hij doorgaans toepast. “Vooral door de druk die Manchester City uitoefent op de tegenstand­er en het werk dat bij balverlies dient te worden verricht. Bij Barcelona kan hij doen wat hij wil.” De goed ingevoerde journalist ziet desondanks mogelijkhe­den voor de nummer twee in de Premier League om Messi binnen te halen. “Mocht Guardiola volgend jaar vertrekken en Messi transfervr­ij zijn tegen die tijd, dan weet ik zeker dat de leiding van Manchester City hemel en aarde zal bewegen om hem aan te trekken.”

Messi zou volgens verschille­nde Spaanse media nadenken over een vertrek bij Barcelona, zeker vanwege de onrust achter de schermen in de afgelopen maanden. Voorzitter Josep Maria Bartomeu wil echter niets weten van een vertrek van de Argentijns­e aanvaller. “Messi heeft al gezegd dat hij zijn loopbaan wil afsluiten bij Barcelona”, zo zei de preses in gesprek met Movistar. “Ik wil verder niet in details treden, want we zijn momenteel volledig gefocust op de competitie en tevens in onderhande­ling met meerdere spelers. Maar Messi heeft ons al uitgelegd dat hij wil blijven, dus we gaan nog een poos van hem genieten.” (VP)

 ??  ?? Manchester City zal tot het uiterste gaan om Lionel Messi van Barcelona over te nemen.
(Foto: AD)
Manchester City zal tot het uiterste gaan om Lionel Messi van Barcelona over te nemen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname