Times of Suriname

Mourinho slaat keihard terug naar Arsenal

-

VOETBAL - Arsenal won vorige week zondag met 21 van Sheffield United in de kwartfinal­e van de FA Cup. Vier dagen later, op donderdaga­vond, verloor aartsrivaa­l Tottenham Hotspur in de Premier League met 13 van The Blades, waarna een plaagstoot­je volgde van de sociale media-afdeling van Arsenal. Manager José Mourinho is niet bepaald onder de indruk van de kwinkslag vanuit het andere deel van NoordLonde­n.

“Het is niet makkelijk om op Bramall Lane van Sheffield United te winnen, hier een reminder van hoe je dat doet”, viel afgelopen vrijdag te lezen op de Facebookpa­gina van Arsenal, dat inmiddels over Tottenham heen is gesprongen op de ranglijst. “Ik denk dat als ze bovenaan zouden staan in de Premier League of zouden meedoen om een plek in de top vier, ze niet zo’n plezier zouden beleven aan de problemen van anderen. Het zegt meer over hen dan over ons.”

Arsenal bezet de enigszins teleurstel­lende zevende plaats, terwijl Tottenham is afgezakt naar plek tien. “Ze hebben weinig te vieren, dus ze moeten elke kans aangrijpen om dat toch te kunnen doen”, gaat Mourinho verder. De Portugese manager is overigens niet boos op zijn collega Mikel Arteta. “Ik wil Arsenal niet linken aan een post of tweet. Degene die dat heeft gedaan, deed het waarschijn­lijk op eigen houtje. Ik denk niet dat Arteta dat heeft gepost en ik denk ook niet dat Granit Xhaka of een andere aanvoerder het is geweest. Het is waarschijn­lijk een of andere gast die al drie maanden thuis werkt (vanwege de coronacris­is, red.).” Mourinho weet dat Tottenham behoorlijk ver verwijderd is van de Europese plaatsen in de Premier League, maar de voormalig manager van onder meer Chelsea en Manchester United wanhoopt niet. “In deze selectie zitten veel spelers met de juiste leeftijd, de juiste kwaliteite­n en de juiste ambitie. Ik denk dat over drie, vier of vijf jaar de kern van dit elftal nog steeds bij elkaar is.” Grote aankopen hoeven deze zomer dan ook niet te worden verwacht. “We hoeven niet heel veel meer te veranderen. Ik vind dat we hier nu al een kern vol belangrijk­e spelers hebben. Ik wil soms ook te snel en te veel, maar we moeten ook gewoon realistisc­h zijn. Dit is een proces.” (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname