Times of Suriname

McGregor kondigt wederom afscheid aan

-

MMADe Ierse kooivechte­r en wereldwijd­e superster Conor McGregor heeft z’n fans met verstommin­g geslagen. De Ier (31) kondigde zondag op Twitter aan dat hij z’n carrière stopzet. Het is al de derde keer dat McGregor afscheid neemt van de sport. “Bedankt allemaal voor de prachtige herinnerin­gen. Wat een tocht is het geweest!”, schreef McGregor op Twitter. “Hier is nog een foto van mij en mijn moeder, vlak na een van m’n wereldtite­ls.” Hij schreef er nog bij dat hij nu voor z’n moeder haar droomhuis wil kopen.

Het is al de derde keer dat McGregor afscheid neemt van de sport. Maar een afscheid geldt voor de Ier niet altijd als een vaarwel. Want hij maakte al twee comebacks. In april 2016 en in maart 2019 keerde

McGregor de sport de rug toe, maar telkens kwam hij terug. Begin dit jaar deed hij dat voor de laatste keer en maakte hij bij z’n rentree (in de MMAorganis­atie UFC, Ultimate Fighting Championsh­ip) in 41 seconden komaf met de Amerikaan Donald ‘Cowboy’ Cerrone. De beelden waarop hij na de kamp de grootmoede­r van Cerrone een knuffel gaf, gingen de wereld rond. ‘The Notorious One’ zou normaal later dit jaar nog vechten tegen de Braziliaan Anderson Silva. Ook een eventuele herkansing tegen z’n aartsrivaa­l Khabib Nurmagomed­ov stond nog op de planning. Maar die veegt McGregor nu allemaal van tafel. McGregor zorgde in 2016 voor een primeur door als eerste de wereldtite­l in twee verschille­nde gewichtskl­assen in bezit te hebben (vedergewic­ht en lichtgewic­ht).

De meest spraakmake­nde bokskamp van de laatste jaren vond plaats tussen McGregor en bokskampio­en Floyd Mayweather. In augustus 2017 namen beide heren het tegen mekaar op in een fel gemediatis­eerde kamp. Mayweather won ‘the money fight’ na een technische knockout hij kreeg daarvoor 248 miljoen euro. McGregor streek 77 miljoen euro op. “Ik deed het toen echt goed”, aldus McGregor. “Ik weet dat Floyd nog niet op zijn definitief bokspensio­en is en er zijn nog altijd gesprekken. Ooit komt het er wel van”, luidde het na de kamp bij McGregor. “Ik ben er zeker van dat ik zou winnen als er een rematch komt.” Maar die komt er, als het van McGregor afhangt, niet meer.

(MMA)

 ??  ?? De Ierse kooivechte­r en wereldwijd­e superster Conor McGregor kondigde op Twitter aan dat hij z’n carrière beëindigt. (Foto: MMA)
De Ierse kooivechte­r en wereldwijd­e superster Conor McGregor kondigde op Twitter aan dat hij z’n carrière beëindigt. (Foto: MMA)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname