Times of Suriname

Ruzie tussen Lloris en Son overschadu­wt zege Spurs op Everton

-

VOETBAL - De drie punten waren binnen voor Tottenham Hotspur, maar daarmee was alles wel gezegd. Alle ogen zijn gericht op het opstootje tussen Spurs-aanvoerder Hugo Lloris en Son Heungmin. Niemand had het nog over de 1-0 zege tegen Everton.

Lloris kwam vlak na het einde van de eerste helft van ver aan sprinten en stormde op Son af. Schreeuwen­d maakte de keeper aan de ZuidKoreaa­n duidelijk dat zulk gevaarlijk balverlies niet kan. Gelukkig voor Spurs schoot Richarliso­n de bal naast. Giovani Lo Celso en Harry Winks moesten eraan te pas komen om de Fransman bij Son weg te houden. De twee kemphanen kwamen aan het begin van de tweede helft gebroederl­ijk zij aan zij weer het veld op lopen.

Maar het geeft aan dat er irritatie is bij Spurs, dat de Champions League wel kan vergeten en nog alles uit de kast moet halen om de Europa

League te halen. Coach José Mourinho dekte zich vast in: ,,Als we niet in de top 6 eindigen, zou dat niet het einde van de wereld betekenen. Het is waarschijn­lijk zelfs het begin van een nieuwe wereld.” Tottenham Hotspur kwam in de 24ste minuut op voorsprong. De aanstormen­de Everton-verdediger Michael Keane kreeg het schot van Giovani Lo Celso tegen zich aan en liet keeper Jordan Pickford kansloos.

Steven Bergwijn kwam

in de 78ste minuut in het veld. Tottenham had daarvoor verzuimd om verder uit te lopen. Son kreeg enkele kansen, maar schoot over of vond Pickford op zijn weg. Everton probeerde nog iets terug te doen in de slotfase, maar heel grote kansen leverde dat niet op.

Tottenham klom naar de achtste plaats in de Premier League, met even veel punten als Sheffield United. Arsenal dat zevende staat heeft een punt meer. (AD)