Times of Suriname

Barça kondigt juridische stappen aan

-

VOETBAL - Een tijdje geleden brachten verschille­nde Spaanse media het gerucht op gang dat FC Barcelona een online lastercamp­agne tegen spelers en oud-spelers had gelanceerd via sociale media. Maandag wijst een extern onderzoek aan dat de Catalaanse club hier niets mee te maken heeft.

Volgens de Spaanse mediakanal­en schakelde FC Barçelona het bedrijf I3 Ventures in om het imago van de spelers en oud-spelers te beschadige­n via Facebook en Twitter. Op die manier zou de club enkele (ongewenste) personen hebben willen wegwerken uit Camp Nou. Na een onderzoek van een onafhankel­ijk bureau, Price Waterhouse Coopers, is echter gebleken dat de club volledig onschuldig is. De Catalaanse topclub kondigde dan ook aan het hier niet bij te laten. “We zullen juridische stappen ondernemen tegen de personen die de ‘Barça-gate’ hebben ontwikkeld”, luidt het. In totaal waren met Puyol, Xavi en Guardiola drie ex-spelers het slachtoffe­r van de imagoschad­e. Ook Lionel Messi kwam verschille­nde keren in een negatief daglicht te staan.

(VN)

 ??  ?? De terugkeer van Neymar naar Barcelona is voorlopig van de baan, dit zegt voorzitter Josep Maria Bartomeu van de Catalaanse club. (Foto: Goal)
De terugkeer van Neymar naar Barcelona is voorlopig van de baan, dit zegt voorzitter Josep Maria Bartomeu van de Catalaanse club. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname