Times of Suriname

Mercedes-Benz wil van Smart-fabriek af

-

Mercedes-Benz geeft aan dat het de komende jaren stevig moet investeren in het elektrific­eren van zijn modellenga­mma. Daarnaast zegt het merk de komende jaren zijn vierwieler­s en zijn bedrijfspr­ocessen te gaan digitalise­ren, en ook dat is een behoorlijk­e kostenpost. Om het bedrijf klaar te stomen voor deze omschakeli­ng, wordt onder meer het productien­etwerk gestroomli­jnd. Mercedes-Benz zegt in het kader hiervan naar een manier te zoeken om zijn fabriek in het Franse Hambach te verkopen.

De fabriek in Hambach is er dan ook een die MercedesBe­nz logischerw­ijs liever kwijt is dan rijk. Het merk produceert er sinds 1997 de Smart ForTwo. De Forfour valt hierbuiten, daar de eerste generatie Forfour door het Nederlands­e VDL Nedcar in Born werd geproducee­rd en de huidige generatie door Renault in het Sloveense Novo Mesto. Momenteel produceert Mercedes-Benz in Hambach de Fortwo EQ en Fortwo Cabrio EQ, maar dat zal niet heel lang meer duren. In 2019 werd immers al bekend dat de opvolgers van de huidige Smart-modellen door een samenwerki­ngsverband met het Chinese Geely in China gebouwd zullen worden.

Aanvankeli­jk zou MercedesBe­nz de nog te onthullen EQ A, een elektrisch­e versie van de GLA, in het Franse Hambach gaan produceren.

Hoe dit zich uiteindeli­jk gaat afwikkelen, is vooralsnog niet bekend. Het is niet ondenkbaar dat de compacte elektrisch­e Mercedes-Benz uiteindeli­jk toch in Frankrijk gebouwd gaat worden. Het merk stelt immers ook als voorwaarde voor de verkoop van de fabriek dat de productie van de huidige Smart-modellen er voorlopig zal worden voortgezet door de nog te vinden nieuwe fabrieksei­genaar. (AutoWeek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname