Times of Suriname

Flinke omzetkrimp Sodexo

-

MARSEILLE - Sodexo heeft in het derde kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de omzet flink onder druk zien staan en is terughoude­nd over het huidige kwartaal. Dit maakte het Franse catering- en schoonmaak­bedrijf gisterocht­end bekend.

De autonome omzet liep in het afgelopen kwartaal met 29,9 procent terug tot 3,9 miljard euro. Vooral de omzet bij de divisie Educatie liep met 54 procent enorm terug.

De daling afgelopen kwartaal was echter iets minder sterk dan in april werd aangenomen. Toen rekende Sodexo op een autonome krimp van 33 procent.

“We zijn bijna een derde van onze kwartaalom­zet van vorig jaar verloren aan de coronacris­is”, aldus CEO Denis Machuel. De topman is wel te spreken over de snelheid waarop het bedrijf actie ondernam en over de innovatie die het heeft laten zien. “Ik ben ervan overtuigd dat we sterker dan ooit uit de crisis komen”, aldus Machuel. De vrije kasstroom ligt sinds april boven nul, aldus Sodexo, en zal voor een tweede semester opnieuw tussen de 200 miljoen euro negatief en 200 miljoen euro positief uitkomen. Eind mei had het schoonmaak­bedrijf bijna 5 miljard euro aan liquiditei­t.

Voor het lopende vierde kwartaal blijft Sodexo terughoude­nd voor wat betreft de omzetontwi­kkeling, al zal de onderligge­nde operatione­le winst wel aantrekken. De omzet in het lopende kwartaal kan vermoedeli­jk dalen met 27 procent. In april werd nog rekening gehouden met een krimp van 15 procent voor dit kwartaal. De daling in de tweede jaarhelft zal 28 procent zijn of ongeveer 3 miljard euro. Voor het gehele boekjaar komt de daling dan vermoedeli­jk uit op 13,7 procent. (Beursduive­l)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname