Times of Suriname

Groeivermo­gen Flatex nog onderschat

-

BERLIJN - Berenberg heeft het koersdoel voor het Duitse Flatex, dat bezig is de Nederlands­e onlinebrok­er Degiro in te lijven, verhoogd met 10 euro naar 51,00 euro, en handhaaft het koopadvies. De koers van Flatex steeg dit jaar al 75 procent, vooral dankzij recordresu­ltaten in het eerste halfjaar, maar de markt onderschat nog de Europese groeipoten­tie na de overname van Degiro, volgens de analisten van Berenberg.

Een groter marktaande­el in bestaande en nieuwe Europese markten zal voor een duurzame winstgroei zorgen, denkt Berenberg, dat daarbij wijst op de ambitieuze doelstelli­ng van de broker om de klantenkri­ng op middellang­e termijn te verdubbele­n tot 2 miljoen.

Door de overname van Degiro is Flatex de grootste en eerste echte pan-Europese onlinebrok­er in een zeer gefragment­eerde markt. Schaalvoor­delen en lage kosten bieden een prima uitgangspo­sitie om een leidende rol te spelen bij een consolidat­ie van de brokermark­t, volgens Berenberg.

Flatex wil zijn huidige marktaande­el van circa 8 procent in drie tot vijf jaar verdubbele­n. In de thuismarkt­en Duitsland en Nederland heeft het bedrijf al een marktaande­el van circa 30 procent. De afronding van de overname van Degiro wordt binnen enkele weken verwacht. Goedkeurin­g door de Nederlands­e toezichtho­uder liep vertraging op door de coronacris­is, maar er is al toestemmin­g om de operatione­le integratie te beginnen, wat een sterk signaal is dat er geen bezwaren zijn, volgens Berenberg.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname