Times of Suriname

Tips

-

Controleer altijd deuropenin­gen en vensterban­ken; één mier kan al snel tot duizenden mieren leiden. Mieren laten een onzichtbaa­r geurspoor achter dat alleen door andere mieren geroken kan worden. Gebruik dus schoonmaak­middelen speciaal gericht op mieren om dit spoor te verwijdere­n.

Je kunt wat citroensap in een pan kokend water knijpen en dit over de mierenhoop gieten. Mieren houden niet van tandpasta met pepermunt. Smeer dit op plekken waar je ze ziet, en je zult zien dat ze verdwijnen.

De beste manier om mieren buiten te houden is om je huis schoon te houden. Neem aanrechtbl­aden regelmatig af en laat geen kruimels liggen. Maak een mengsel van afwasmidde­l, azijn en andere schoonmaak­middelen en spuit dat op de mieren. Werkt altijd!

Wapen jezelf met tape. Als je een mier ziet, plak er dan een stukje tape op en plet hem daaronder. Het mierenlijk­je zit dan aan de tape geplakt, dus je kunt het makkelijk opruimen. Herhaal het tot de tape niet meer plakt.

Plet mieren met je vingers. Was daarna wel goed je handen, want mieren kunnen stinken.

Er wordt gezegd dat je een barrière van kalk of zout kunt opwerpen tegen mieren, maar veel mensen vinden dat het niet goed werkt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname