Times of Suriname

Australiër vecht met één van de dodelijkst­e slangen ter wereld... al rijdend op de snelweg

-

Een wegenwerke­r in Australië beleefde de schrik van zijn leven, toen hij een giftige slang in zijn auto ontdekte terwijl hij honderd kilometer per uur over een snelweg reed. Het exemplaar bleek één van de dodelijkst­e slangen ter wereld te zijn.

De 27-jarige Jimmy werd staande gehouden door de politie van de Australisc­he staat Queensland, omdat hij te hard reed. De man was in paniek en vertelde dat hij zojuist een slang had gedood. Het dode beest lag achterin zijn truck, zei hij, en met een blik in de achterbak had de agent door dat het geen smoes was.

“Ik zag de slang omhoog komen vanaf de versnellin­gspook en probeerde te remmen, maar steeds als ik mijn benen begon te bewegen, sloeg hij zich meer om me heen. Hij haalde zijn kop over mijn stoel, tussen mijn benen”, vertelt Jimmy in een video die is vrijgegeve­n door de politie. Hij vermoedde dat hij was gebeten in de daaropvolg­ende worsteling met de slang en vreesde voor zijn leven. Hij probeerde het beest van zich af te vechten met een autogordel en een mes dat hij in de truck voorhanden had. Uiteindeli­jk kon hij stoppen. Hij doodde de slang en vertrok met grote snelheid richting het dichtstbij­zijnde ziekenhuis. Tot de politie hem staande hield dus. “Ik ben nog nooit zo blij geweest met het zien van rood-blauwe lichten”, zei hij opgelucht in het filmpje. Tegen de agent: “Voel mijn hart kloppen.”

De agent riep de hulp in van een ambulance om de man te controlere­n. De slang bleek een Australisc­he bruine slang te zijn, zeer giftig en verantwoor­delijk voor het merendeel van de slangenbee­tdoden in het land. Buiten dat het gif dodelijk is, kan het ook zorgen voor verlamming en hersenbloe­dingen. De ambulancem­edewerker concludeer­de dat de man niet was gebeten, maar in shock was van de gebeurteni­s. Jimmy: “Het was ook behoorlijk angstaanja­gend.” (HLN/Foto: Politie Queensland)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname