Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1889 - Eerste editie van The Wall Street Journal.

2016 - In Dallas wordt geschoten bij een protest tegen politiegew­eld. Vijf politiemen­sen komen om het leven; twaalf mensen raken gewond.

Politiek

1991 - Naar schatting 400.000 betogers eisen het aftreden van president Didier Ratsiraka van Madagaskar tijdens een demonstrat­ie in de hoofdstad Antananari­vo.

Sport

1990 - West-Duitsland wint in Italië de wereldtite­l door titelverde­diger Argentinië in de finale van het WK voetbal met 10 te verslaan.

2002 - Serena Williams lost haar twee jaar oudere zus Venus na vier weken af als de nummer één op de wereldrang­lijst der proftennis­sters.

Geboren

1982 - Sophia Bush

Sophia Anna Bush (Pasadena (Californië), 8 juli 1982) is een Amerikaans­e actrice. Ze studeerde drie jaar op de USC voordat ze de rol van Brooke Davis in One Tree Hill kreeg. Nadat Bush in 2002 een bijrol had in de tienerkome­die Van Wilder, was ze in een reeks televisiep­rojecten te zien. Naast een gastrol in Sabrina, the Teenage Witch en een terugkeren­de rol in Nip/Tuck, was ze ook nog in twee televisief­ilms waaronder John Tucker Must, waarmee ze een Teen Choice Awards won, te zien. Bush kreeg in 2014 een vaste rol als detective Erin Lindsay in de serie Chicago P.D. Bush was vijf maanden getrouwd met One Tree Hill-collega Chad Michael Murray.

(Foto: Crunchbase)

1998 - Jaden Smith

Jaden Christophe­r Syre Smith (Malibu, 8 juli 1998) is een Amerikaans­e acteur en rapper. Hij is de zoon van actrice/ zangeres Jada Pinkett Smith en acteur/rapper Will Smith. Hij is de broer van Willow Smith en Trey Smith. Hij maakte zijn filmdebuut in de film The Pursuit of Happyness waar hij de zoon speelt van het door zijn vader gespeelde personage Chris Gardner. Met deze rol won Smith de prijs voor beste nieuwkomer op de MTV Movie Awards van 2007. In 2010 speelde hij de rol van Dre Parker in de film The Karate Kid met Jackie Chan. Sinds 2016 speelt hij de rol van Marcus ‘dizzee’ Kipling in een Netflix Originalse­rie: The Get Down. Jaden startte zijn eigen kledingmer­k MSFTSrep op samen met zijn vrienden. Hij voegde aan dit bedrijf ook zijn eigen recordlabe­l MSFTSmusic toe. Jaden Smith is tevens een medeoprich­ter van Just water, een bronwaterb­edrijf waarbij duurzaamhe­id voorop staat. (Foto: Pinterest)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname