Times of Suriname

Pasgeboren baby poseert met spiraaltje in de hand in Vietnamees ziekenhuis

-

De 34-jarige moeder van het pasgeboren jongetje had al twee kinderen en zou het spiraaltje, dat een zwangersch­ap moet voorkomen, twee jaar geleden hebben laten plaatsen. Mogelijk is het spiraaltje na de plaatsing gaan verschuive­n, waardoor het minder betrouwbaa­r werd en ze dus toch zwanger raakte.

Het ziekenhuis in Hai Phong, waar de vrouw was bevallen, plaatste de foto’s van de baby en het spiraaltje vorige week op Facebook. Het is niet duidelijk of de baby de spiraal vasthield bij zijn geboorte, of dat de artsen het ding in zijn handje hadden gelegd voor de foto.

Het is niet de eerste keer dat een foto van een pasgeboren baby met een spiraaltje in zijn hand de wereld over gaat. In 2017 werd baby Dexter geboren in de Verenigde Staten. Ook hij had bij de geboorte het spiraaltje van zijn moeder in de hand.

Het ging om een zogeheten Mirena-spiraal, een hormoonspi­raal. Dat bevat alleen progestero­n. Dat zorgt ervoor dat het baarmoeder­slijmvlies dunner wordt, waardoor een zwangersch­ap wordt bemoeilijk­t.

Na de geboorte maakte de moeder een foto van haar zoontje met het spiraaltje in zijn hand en schreef daarbij: “Mirena mislukt!” (RTL Nieuws)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname