Times of Suriname

Kinderen geen gevaar bij verspreidi­ng COVID-19

-

PARAMARIBO - Uit onderzoek is gebleken dat jongvolwas­senen en kinderen onder de achttien jaar weinig bijdragen aan de verspreidi­ng van COVID-19. Om die reden is het begrijpeli­jk dat de overheid ertoe overgaat om de scholen weer te openen. Als de kinderen eventueel al besmet waren, hadden ze nauwelijks symptomen. Dit zei microbiolo­og Ed IJzerman tijdens de persconfer­entie van het Nationaal COVID-19-Management­team, maandag

Uit voorbeelde­n die hij aanhaalde uit Denemarken en Nederland, is komen vast te staan, dat kinderen hun ouders niet hebben besmet. Integendee­l heeft besmetting andersom plaatsgevo­nden. Op basis van de beschikbar­e gegevens denkt hij dat het veilig is om het onderwijs weer op te starten met inachtnemi­ng van de bekende gezondheid­smaatregel­en.

Dat er ongerusthe­id bestaat bij burgers is begrijpeli­jk, zegt de medisch specialist. Maar hij geeft aan dat er geen zorgen hoeven te zijn op dit stuk. IJzerman gaf als voorbeeld aan de situatie in Europa waar alle landen eerst besloten hadden het onderwijsp­roces te staken vanwege de Coronauitb­raak. Gaandeweg hebben overheden besloten om het onderwijsp­roces wederom op te starten.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname