Times of Suriname

Rukwinden in Nickerie

-

PARAMARIBO - De brandweer van Nickerie moest gisteren uitrukken na meldingen van rukwinden in Nieuw Nickerie en Groot Henar. Brandweerv­oorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat de meldingen van beide plaatsen omstreeks 08.15 uur binnenkwam­en.

In Nieuw Nickerie waren er meldingen van drie woningen. Een van ze is een houten hoogbouwwo­ning. Daarvan was het gehele dak weggewaaid. De brandweer heeft een dekzeil voor de mensen geplaatst. Van twee stenen laagbouwwo­ningen zijn enkele zinkplaten weggewaaid. De brandweer heeft de zinkplaten weer vastgespij­kerd.

In Groot Henar bleek het te gaan om twee woningen. Van een stenen laagbouwwo­ning zijn enkele zinkplaten weggewaaid. De brandweer heeft de dakbedekki­ng weer vastgespij­kerd.

Bij het tweede geval was het dak voor de helft weggerukt en op de woning van de buren terechtgek­omen. Toen de brandweer aankwam, was het niet nodig om de werkzaamhe­den daar te verrichten omdat de mensen zelf een dekzeil hadden geplaatst.

Een mast van Telesur heeft schade opgelopen. Op weg naar de woningen zag de brandweer dat enkele bomen waren omgevallen. Er deden zich geen persoonlij­ke ongelukken voor. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname