Times of Suriname

Autodieven krijgen zeven jaar celstraf

-

PARAMARIBO - De rechter heeft Juan A, Lorenzo B en Jomar D gisteren elk veroordeel­d tot zeven jaar celstraf voor gekwalific­eerde diefstal, waarbij auto’s zijn buitgemaak­t. Zij nam de strafeis van het Openbaar Ministerie over.

Op 19 juli namen de mannen in Wanica een auto, SRD 1500, USD 600 en andere spullen weg. Op 17 augustus 2019 werden een auto en documenten in Wanica weggenomen. De benadeelde­n sliepen toen de verdachten de spullen buitmaakte­n. De modus operandi was steeds hetzelfde bij het plegen van inbraken en het wegnemen van voertuigen. De mannen zijn oud-bekenden van de politie. Voor de strafbare feiten in Wanica is aan elk van de verdachten vier jaar celstraf opgelegd.

Ook is op 10 augustus in Paramaribo een auto weggenomen en op 18 augustus zijn een auto en portemonne­e weggenomen van twee benadeelde­n. Voor de strafbare feiten in Paramaribo is aan elk drie jaar celstraf opgelegd. Advocaat Maureen Nibte pleitte dat Jomar D verklaart dat hij slechts taxiritten heeft gereden.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname