Times of Suriname

Drugsverko­per op vrije voeten

-

PARAMARIBO Rechter Maureen Dayala heeft Ritcher J gisteren veroordeel­d tot twaalf maanden celstraf, waarvan zeven maanden en vijftien dagen voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar, conform de eis van officier van justitie Mirela van Dijk. Zij legde hem ook een boete van SRD 2000, subsidiair twee maanden hechtenis op. Ritcher J kwam met het vonnis op vrije voeten.

Dayala acht bewezen dat Ritcher J cocaïne verkocht. Ritcher J heeft bekend dat hij vijf tot zes maanden drugs verkocht. Verder zijn heroïne, een wapen en patronen in zijn slaapkamer aangetroff­en, maar hij ontkent dat die van hem zijn. De politie kreeg informatie dat drugs werden verhandeld op het adres van de verdachte. Volgens de verdachte had hij hagelpatro­nen van een drugsversl­aafde afgepakt. Officier Van Dijk zegt dat de man een first offender is en meegewerkt heeft aan het onderzoek.

Advocaat Maureen Nibte voerde aan dat de man een goede proceshoud­ing aan de dag heeft gelegd. Zij zei dat indien de rechter meegaat met de strafeis, de verdachte op vrije voeten komt. Zij vindt de eis niet onsympathi­ek. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname