Times of Suriname

Grootste deel dr-leden al in functie

-

PARAMARIBO – Het grootste deel van de districtsr­aadsleden is al beëdigd en toegelaten. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeli­ng (RO) heeft in de periode 2 juli tot en met 7 juli de eed of belofte afgenomen van de leden van de districtsr­aad (dr) in de districten: Wanica (21), Commewijne (11), Brokopondo (9), Para (9), Coronie (7) en Nickerie (11). Minister Dikan heeft gisteren op de terugweg uit Nickerie een tussenstop gemaakt in Groningen om de 9 dr-leden van Saramacca te beëdigen. Sipaliwini, Marowijne en Paramaribo moeten nog volgen, meldt het ministerie in een persberich­t.

Het aantal beëdigde ressortraa­dsleden (rr) is bijna op de helft. De afgewerkte districten tellen samen 378 van de 764 rr-leden. In tegenstell­ing tot de leden van de dr, worden de rr-leden niet door de minister beëdigd, maar door de districtsc­ommissaris (dc).

In Coronie kwamen alle gegadigden opdagen voor deze ceremonie. In de overige districten was er op de ceremonie steeds een afwezig. Bij de beëdiging in Coronie eerder dezelfde dag heeft de bewindsman ook de dc en het Burger Informatie Centrum (BIC) gevraagd om een bijdrage te leveren aan een betere communicat­ie tussen de districtsr­aad en de districtsg­emeenschap.

Dikan heeft de hoop uitgesprok­en dat heel binnenkort ook de districtsb­esturen kunnen worden ingesteld, zodat het decentrali­satieproce­s naar een hoger niveau kan worden getild. Na afloop van de ceremonie waarin de drleden werden beëdigd, heeft dc Naltus Naana de rr-leden van Coronie ook onder ede gesteld. Het district telt 23 rr-leden.

Minister Dikan roept in alle districten de districtsr­aden op om de kloof met de gewone burger te dichten en de gemeenscha­p via de media deelgenoot te maken van hun activiteit­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname