Times of Suriname

Wilders: “Pure heksenjach­t, ik wil niet alle Marokkanen het land uit hebben”

-

SCHIPHOL - De langslepen­de ‘minder Marokkanen’rechtszaak tegen Geert Wilders is volgens de politicus een ‘pure heksenjach­t en een jarenlange hetze’ geweest.

Dat zei hij op de laatste dag van zijn zaak bij het gerechtsho­f in het extra beveiligde justitieel complex op Schiphol. Het hof doet 4 september uitspraak.

De politicus zei verder: “Nog nooit ben ik, behalve hier, een racist genoemd. Voorzitter, leden van het hof, ik zou ook haat hebben gezaaid tegen Marokkanen, mijn toehoorder­s hebben opgehitst, de goede naam van Marokkanen hebben aangetast. Wie verzint zo iets? Wat heb ik nou eigenlijk gezegd?”

Wilders vindt zichzelf ernstig beknot in zijn vrijheid. “Als gekozen politicus moet ik kunnen zeggen dat Marokkanen zo’n beetje in alle statistiek­en oververteg­enwoordigd zijn. Dit is mijn laatste woord maar ik zal nooit zwijgen. Ik ben de knip voor de neus niet waard als ik zwijg over het Marokkanen­probleem.”

Hij vervolgde: “Ik haat niemand, ik verafschuw discrimina­tie. Ik heb geen hekel aan alle Marokkanen noch wil ik alle Marokkanen het land uit hebben Maar we hebben wel een levensgroo­t probleem met Marokkanen en de Islam.”

Wilders vroeg het hof om vrijspraak. “Ik heb niets verkeerd gezegd. Laat het debat waar het thuishoort, in het parlement.”

Het proces sleept zich al jaren voort. De PVV’er staat terecht voor uitspraken die hij in maart 2014 deed. Tijdens een bijeenkoms­t in maart van dat jaar stelde de politicus zijn publiek drie vragen: of ze meer of minder Europese Unie, Partij van de Arbeid en ten slotte Marokkanen wilden. Het publiek scandeerde steeds harder: “Minder! Minder!” als antwoord. Daarmee zette de PVV’er volgens het Openbaar Ministerie aan tot haat. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname