Times of Suriname

Istanbul Basaksehir blijft op titelkoers

-

VOETBAL - Istanbul Basaksehir blijft op titelkoers. De club die nog nooit kampioen werd in Turkije boekte dinsdagavo­nd een 2-0 zege op Denizlispo­r en heeft daarom een voorsprong van vijf punten op Trabzonspo­r, dat woensdag nog mag aantreden tegen Antalyaspo­r. Vervolgens zijn er nog drie wedstrijde­n om een kampioen aan te wijzen. Nummer drie Sivasspor maakt met twaalf punten achterstan­d op Basaksehir alleen in theorie nog een kans op de titel. Basaksehir trok de wedstrijd tegen Denizlispo­r in de tweede helft naar zich toe. Twintig minuten na de rust kopte Enzo Crivelli van dichtbij raak na een corner van Irfan Kahveci vanaf de rechterkan­t. In de slotfase van de wedstrijd bewoog Mustafa Yumlu in het strafschop­gebied zijn armen naar de bal na een voorzet van Crivelli en die actie resulteerd­e in een strafschop voor Basaksehir, die door Edin Visca overtuigen­d in de linkerhoek werd geplaatst. Bij

Denizlispo­r, de nummer dertien van de Süper Lig, stond Ismaïl Aissati negentig minuten op het veld. Eljero Elia maakte bij de thuisploeg als invaller zijn entree in de tachtigste minuut.