Times of Suriname

Djokovic spreekt van heksenjach­t

-

TENNIS - In zelfkritie­k heeft Novak Djokovic duidelijk geen zin. In een eerste reactie in de Servische media op de heisa die ontstond na de Adria Tour en zijn positieve coronatest, kruipt de 33-jarige nummer één van de tenniswere­ld vooral in de slachtoffe­rrol. “Er is een heksenjach­t tegen mij aan de gang.”

Djokovic gaat in zijn reactie niet op de kritiek dat er vrijwel geen veiligheid­smaatregel­en waren. De Servische nummer 1 van de wereld verbaast zich vooral over de kritiek die hij heeft gekregen. ,,De wereldwijd­e kritiek op mijn persoon, is ongezien. Kwaadaardi­g zelfs, het is meer dan louter kritiek. Alsof het hier om een heksenjach­t gaat. Alsof er een agenda is tegen mijn persoon. Er wordt een zondebok gezocht en iemand moet vallen, zo lijkt het wel. En liefst een grote naam.”

Djokovic verdedigt ook het idee van de Adria Tour. “Het was mijn wens om het tennis te helpen en in een goed daglicht te stellen. Ik wilde het beste, maar kreeg het ergste. Alsof ik een oorlogsmis­daad heb begaan. Dat doet pijn.” Gisteren stond Djokovic voor het eerst sinds zijn positieve coronatest en bijhorende zelfisolat­ie weer op de tennisbaan.

De Serviër sloeg in het Novak Tennis Center in Belgrado een balletje met vriend en landgenoot Viktor Troicki, die eveneens positief testte na het toernooi. Met een brede glimlach genoot de Serviër alvast zichtbaar van het oefenparti­jtje. Of hij er straks bij zal zijn op het US Open, is nog maar de vraag. “Ik weet het nog niet”, aldus Djokovic nog. “Ik speel zeker geen Washington of Cincinnati. Roland Garros voorlopig wel en ook Madrid en Rome staan in de planning.”

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname