Times of Suriname

Dier voor vier duels geschorst

- Eric Dier is door de Engelse voetbalbon­d voor vier wedstrijde­n geschorst. (Foto: AD)

VOETBAL - Eric Dier komt voorlopig niet in actie voor Tottenham Hotspur. De Engelse voetbalbon­d FA meldt dat de middenveld­er voor vier wedstrijde­n is geschorst naar aanleiding van zijn ‘wangedrag’ bij het verloren FA Cup-duel met Norwich City op 4 maart. De speler klom op de tribune nadat zijn broer ruzie had gekregen. Dier viel hierbij een supporter aan en dat kost hem nu vier wedstrijde­n.

Manager José Mourinho gaf na afloop van de wedstrijd aan dat de broer van Dier ruzie had gekregen met een man op de tribune. De Engels internatio­nal kreeg de ruzie mee, ontstak in woede en ging de confrontat­ie aan. Op sociale media doken verschille­nde video’s op, waarop is te zien hoe de woedende Dier op de tribune over de rijen met stoeltjes springt om de toeschouwe­r te lijf te gaan. De coach uit Portugal was niet blij met de actie van Dier, maar kon zijn frustratie wel begrijpen. “Ik kan deze vraag niet ontwijken en vind dat Dier zich niet profession­eel heeft gedragen. Maar ik begrijp de woede wanneer iemand jou beledigt en je familie, in het bijzonder je broertje erbij is betrokken. Maar ik herhaal, en dat is waarschijn­lijk iedereen met mij eens, dat ik achter de speler sta en hem ook begrijp.”

Naast een schorsing van vier wedstrijde­n moet Dier ook een boete van 40.000 pond, omgerekend bijna 45.000 euro, betalen.

(VP)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname