Times of Suriname

Woning deels verwoest door brand

-

PARAMARIBO – Een woning aan de Emielaan is woensdagav­ond deels in vlammen opgegaan. Brandweerv­oorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat het gaat om een hoogbouwpa­nd dat in steen en hout was opgetrokke­n. Bij aankomst van de brandweer stond de bovenverdi­eping reeds in lichterlaa­ie.

Er woonde een man in het huis; hij was ten tijde van de brand op straat. Pinas geeft aan dat de brand is begonnen in een kamer op de bovenverdi­eping. Oplettende buren ontdekten de brand en stelden de brandweer in kennis. Ook alarmeerde­n zij de bewoner. De woning is verzekerd. De brandweer heeft een gascilinde­r van 28 lbs uit het brandende pand gehaald. Er deden zich geen persoonlij­ke ongelukken voor.

Een belendend pand, dat verzekerd is, heeft wat schade aan de watertank, pvc-buizen en windveer opgelopen. Ook de muur heeft wat schroei- en waterschad­e opgelopen. De brand is beperkt gebleven tot de bovenverdi­eping van het huis, maar de benedenver­dieping heeft waterschad­e. De oorzaak van de brand is niet bekend; de politie is bezig met het onderzoek. De melding van de

brand kwam bij de brandweer binnen om 22.41 uur. De brandweerl­ieden rukten binnen twee minuten uit en arriveerde­n om 22.48 uur ter plaatse. Zij kregen de brand onder controle om 22.58 uur.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname