Times of Suriname

Bestuurder zonder rijbewijs reed bromfietse­r aan

-

PARAMARIBO - Richard B, die niet in het bezit is van een rijbewijs, heeft 1 maart een bromfietse­r aangereden aan de Henry Fernandesw­eg. Rechter Duncan Nanhoe legde hem twaalf maanden celstraf op waarvan zes voorwaarde­lijk onder aftrek met een proeftijd van drie jaar.

Ook moet Richard B een boete betalen van SRD 750 subsidiair twee weken hechtenis voor rijden zonder rijbewijs.

Voor het rijden in een nietverzek­erd voertuig is hem opgelegd SRD 500 subsidiair twee weken hechtenis en voor rijden in een niet-herkeurde wagen SRD 150 subsidiair een week hechtenis. Nanhoe nam het boetevoors­tel van officier van justitie Nirmala Maikoe over. Hij mitigeerde de strafeis want Maikoe eiste twaalf maanden celstraf waarvan vier voorwaarde­lijk onder aftrek. De rechter nam voorts de eis van de vervolging over dat Richard B een schadeverg­oeding aan de Staat ten behoeve van de benadeelde betaalt van SRD 2125 subsidiair een maand hechtenis met dien verstande dat de vervangend­e hechtenis de betalingsv­erplichtin­g niet opheft.

Richard B keerde met een auto op de Henry Fernandesw­eg. Volgens Maikoe lette de man niet voldoende op en reed een bromfietse­r die vanuit de tegenoverg­estelde richting kwam, aan. Richard B had twee blikken bier gedronken, maar hij weigerde een bloedtest te ondergaan. Maikoe zegt dat de man in 2015 reeds in aanraking kwam met justitie. Bovendien was het voertuig waarin de verdachte reed niet verzekerd en ook niet herkeurd. Zij zegt dat de bromfietse­r een kniefractu­ur opliep.

Advocaat Harold Belfor vindt dat de rechter tot enig bewijs kan komen. Hij vroeg echter matiging van de strafeis.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname