Times of Suriname

Omwonenden tbs-kliniek Poortugaal krijgen sms-alert bij incidenten

-

POORTUGAAA­L Omwonenden van tbs-kliniek de Kijvelande­n en de psychiatri­sche zorginstel­ling Antes in het ZuidHollan­dse Poortugaal ontvangen vanaf 16 juli sms’jes bij incidenten. De proef met de meldingen is in het leven geroepen vanwege de onrust onder de buurtbewon­ers.

Er zijn zorgen sinds de ontsnappin­g van twee tbs’ers op 1 maart. Het duo kon de kliniek verlaten door een medewerker te gijzelen. Zowel binnen als buiten schoten ze met een vuurwapen. Achteraf bleek het om losse flodders te gaan.

De bewoners maakten vervolgens duidelijk in de toekomst snel op de hoogte te willen worden gesteld bij incidenten waar zij mogelijk mee te maken krijgen. Fivoor, waar de tbs-kliniek onder valt, zegt dat beide organisati­es ‘graag een goede buur willen zijn’. De sms-dienst is ontwikkeld in overleg met omwonenden en is de komende drie maanden alleen beschikbaa­r voor een beperkt aantal personen. Zij ontvangen bijvoorbee­ld een veiligheid­swaarschuw­ing bij een ontsnappin­g of uitleg als hulpdienst­en onderweg zijn.

De eindevalua­tie van de proef vindt halverwege oktober plaats. Mocht de smsdienst goed werken, dan kunnen alle omwonenden zich aanmelden voor meldingen.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname