Times of Suriname

Van Ark beëdigd als nieuwe minister voor Medische Zorg

-

DEN HAAG Tamara van Ark is gisteren op Paleis Huis Ten Bosch beëdigd als nieuwe minister voor Medische Zorg en Sport door koning Willem-Alexander, meldt de Rijksoverh­eid. De VVD’er was staatssecr­etaris van Sociale Zaken, maar die positie zal nu worden overgenome­n door Bas van ‘t Wout, ook van de VVD. Van ‘t Wout is gistern eveneens beëdigd.

Eind mei werd bekend dat Van Ark Martin van Rijn van de PvdA per 9 juli ging opvolgen. Van Rijn is voormalig staatssecr­etaris van Volksgezon­dheid en moest tijdelijk minister Bruno Bruins vervangen. Bruins trad terug als minister voor Medische Zorg, kort nadat hij op 18 maart tijdens een debat het bewustzijn verloor.

Hij liet weten te kampen met oververmoe­idheid.

Van Rijn is een oude bekende van premier Mark Rutte, met wie hij samenwerkt­e tijdens de regeerperi­ode van de VVD samen met de PvdA. Rutte zei op het moment van het aftreden van Bruins dat hij geen geschikte kandidaten binnen zijn partij zag.

De PvdA’er besloot op te stappen omdat de coronacris­is ‘richting een volgende fase gaat’, wat hem een logisch moment leek om zijn tijdelijke ministersc­hap te beëindigen. Koning Willem-Alexander heeft hem gisteren ‘op de meest eervolle wijze ontslag verleend’.

Van Ark was eerder Tweede Kamerlid en tweemaal wethouder namens de VVD. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname