Times of Suriname

Rome legt Sea Watch 3 aan de ketting

-

ITALIЁ De Italiaanse kustwacht heeft het humanitair­e schip Sea Watch 3 van de Duitse ngo Sea Watch aan de ketting gelegd. Het schip vertoonde bij een inspectie woensdagav­ond technische gebreken, aldus de Italiaanse autoriteit­en.

In de tweede helft van juni redde het schip 209 migranten op de Middelland­se Zee, tijdens drie operaties. De Italiaanse autoriteit­en gaven het schip de toestemmin­g om de migranten te laten ontschepen in Sicilië. Het vaartuig moest eerst in quarantain­e, vooraleer het de haven mocht binnenvare­n.

Inspecteur­s van de kustwacht, ‘gespeciali­seerd in de veiligheid van de scheepvaar­t’, hebben daarop een controle aan boord uitgevoerd. “De inspectie bracht diverse ongeregeld­heden aan het licht van technische en operatione­le aard”, aldus de kustwacht. Die gebreken kunnen de veiligheid van het vaartuig, de bemanning en de mensen die aan boord worden gehaald, in het gedrang brengen, klinkt het nog.

De aard van de gebreken worden niet verduideli­jkt. De kustwacht zei ‘enkele overtredin­gen van de regels voor beschermin­g van het zeemilieu’ te hebben vastgestel­d, opnieuw zonder details te geven. Het schip kan pas uitvaren wanneer de ongeregeld­heden zijn opgelost. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname