Times of Suriname

Ook stafchef Israëlisch leger in quarantain­e, dag na minister van Defensie

-

ISRAЁL De topman van het Israëlisch­e leger, stafchef Aviv Kochavi, is sinds donderdag in zelfisolat­ie na contact gehad te hebben met een coronapati­ënt. Woensdag kondigde minister van Defensie Benny Gantz al aan dat hij in zelfisolat­ie zou gaan. Gisteren moest met Rafi Peretz een tweede minister melden dat hij met een coronapati­ënt contact heeft gehad. Peretz is bevoegd voor Jeruzalem en erfgoed.

Op Twitter liet het Israëlisch leger weten dat Kochavi vorige week contact had met een andere militair, en het was die laatste die gisteren positief testte. De stafchef zal een coronatest ondergaan. Nog meer bevelhebbe­rs gingen in quarantain­e na contact met dezelfde persoon.

Binnen

het

leger

zijn

al 9.100 medewerker­s in quarantain­e. In totaal werden binnen het leger al 562 besmetting­en geregistre­erd. Alle patiënten hebben milde klachten. Ook minister Peretz zal een test ondergaan, liet hij weten op Twitter. De entourage van minister van Defensie Gantz meldde woensdag nog dat de minister het goed stelt.

In de herfst van volgend jaar moet Gantz huidig premier Benjamin Netanyahu opvolgen.

De afgelopen dagen steeg het aantal nieuwe besmetting­en in Israël elke dag met meer dan 1.000. Alles samen zijn er al 34 duizend besmetting­en geteld in het hele land, en 346 overlijden­s. Netanyahu krijgt door het hoge aantal nieuwe besmetting­en de nodige kritiek. Tegenstand­ers verwijten hem een te vlugge versoepeli­ng van de coronamaat­regelen en vinden dat hij zich niet voldoende voorbereid­t voor een aankomende tweede golf van de pandemie.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname