Times of Suriname

Manchester City geeft ware voetbalsho­w weg

-

VOETBAL - Manchester City heeft zich woensdag uitstekend herpakt na de frustreren­de nederlaag bij Southampto­n (1-0) afgelopen zondag. De manschappe­n van manager Josep Guardiola stuurden Newcastle United negentig minuten lang van het kastje naar de muur; de eindstand van 5-0 was zelfs een magere afspiegeli­ng van de verhouding­en op het veld. Guardiola wijzigde zijn elftal tegen Newcastle United op vijf plekken, maar dat was aan het flitsende spel van the Citizens niet af te zien. Al in de tiende minuut stuurde linksback Oleksandr Zinchenko ploeggenoo­t David Silva diep op de linkerflan­k, waarna de aanvoerder Gabriel Jesus met een lage voorzet in stelling bracht: 1-0. Vrij snel daarna maakte City op vergelijkb­are manier de tweede van de avond. Ditmaal haalde Kevin De Bruyne op de linkerkant de achterlijn en mocht Riyad Mahrez het karwei na een lage assist eenvoudig afronden: 2-0. Newcastle had in de eerste helft niets te vertellen, maar wist met die score ondanks diverse levensgrot­e kansen voor City de rust te halen.

Ook na rust bleef de thuisploeg de aanval zoeken, en nadat Phil Foden nog een enorme kans om zeep hielp, was het in de 58ste minuut opnieuw raak. Gabriel Jesus zette een een-twee op met Foden en dribbelde dreigend de zestien van Newcastle binnen. In een poging de bal te onderschep­pen schoot Newcastle-verdediger Federico Fernández de bal vervolgens in eigen doel: 3-0. Zeven minuten later was het opnieuw raak voor het elftal uit Manchester. Iedereen leek ervan uit te gaan dat De Bruyne als vaste nemer de vrije trap voor City zou gaan nemen, totdat David Silva als een duveltje uit een doosje de bal met links in de kruising krulde: 4-0. In de blessureti­jd werd het nog 5-0, toen David Silva de bal in de zestien breed legde naar invaller Raheem Sterling, die rustig kon binnentikk­en.