Times of Suriname

Lyon legt toptalent langer vast

-

VOETBAL - Olympique Lyon heeft woensdag tot zijn grote vreugde contractni­euws wereldkund­ig kunnen maken. De werkgever van Kenny Tete en Memphis Depay heeft het contract van groeibrilj­ant Rayan Cherki met één jaar verlengd.

Het toen vijftienja­rige toptalent mocht op 7 juli 2019 zijn eerste profcontra­ct tekenen en heeft één jaar en één dag later opnieuw zijn handtekeni­ng gezet: hij blijft nu tot medio 2023 binnenboor­d. “Ik verleng graag mijn avontuur bij de club waar ik groot ben geworden”, reageert Cherki via de Lyon-kanalen. “Alles gaat naar wens bij het eerste elftal en ik voel me steeds beter en beter worden. Nu hoop ik geschieden­is te schrijven.” Voorzitter Jean-Michel Aulas geeft toe dat de onderhande­lingen met het kamp-Cherki moeizaam verliepen, maar reageert met trots. “Rayan is hét symbool van onze toonaangev­ende academie. Hij is opgegroeid in een dynamische en ambitieuze, maar ook familiale omgeving. Ik heb deze speler en zijn familie heel hoog zitten.”

Cherki viert op 17 augustus pas zijn zeventiend­e verjaardag, maar heeft al aardig wat meters kunnen maken namens de hoofdmacht van Les Gones. In de Ligue 1, de Franse bekertoern­ooien en de Champions League kwam hij tot twaalf optredens. Binnenkort kan hij aan die statistiek­en werken: Lyon speelt nog de Coupe de la Liguefinal­e tegen Paris Saint-Germain en komt in de Champions League nog uit tegen Juventus.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname