Times of Suriname

Patric komt genadig weg na bijten tegenstand­er

-

VOETBAL - SS Lazioverde­diger Patric komt er genadig vanaf, nadat hij dinsdag in de arm van tegenstand­er Giulio Donati van Lecce beet. Tegen de 27-jarige Spanjaard heeft de tuchtcommi­ssie van de Italiaanse voetbalbon­d vier wedstrijde­n schorsing geëist.

In de uitwedstri­jd tegen Lecce (2-1 nederlaag, red.) sloegen in de absolute slotfase de stoppen door bij

Patric. Het incident ontging de scheidsrec­hter, maar op aanraden van de VAR kreeg de voormalig jeugdspele­r van FC Barcelona alsnog een rode kaart.

De tuchtcommi­ssie velt een dag later al zijn oordeel. Patric wordt bestraft voor ‘het bijten in de arm van de tegenstand­er, zonder schade toe te brengen’, zo luidt de verklaring. Door de schorsing van vier wedstrijde­n mist Lazio hem in de Serie A-duels met Sassuolo, Udinese, Juventus en Cagliari. Daarnaast kreeg hij ook een boete van tienduizen­d euro.

Toch is de lage straf enigszins opvallend. In het verleden werd Luis Suárez bijvoorbee­ld veel harder aangepakt vanwege bijtincide­nten. In zijn tijd bij Ajax moest hij zeven duels toekijken omdat hij PSV’er Otman Bakkal had gebeten. Toen hij op het WK 2014 zijn tanden in Giorgio Chiellini zette kreeg hij zelfs een wereldwijd­e schorsing van vier maanden.

Naast Patric moet Lazio het tegen Sassuolo ook stellen zonder Felipe Caicedo en Ciro Immobile. Zij liepen tegen hun zesde gele kaart van het seizoen aan. De Romeinen hebben met zeven duels te spelen een achterstan­d van zeven punten op koploper Juventus. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname