Times of Suriname

VOV vraagt aannemers vuilophaal werk correct uit te voeren

-

PARAMARIBO - Het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie (OWT&C) zegt in een persberich­t dat het al geruime tijd veel klachten uit de samenlevin­g krijgt over de vuilophaal. Kraakpersw­agens zouden in bepaalde woonwijken vroeg beginnen met het ophalen van huisvuil, waardoor niet alles wordt meegenomen. Sommige bewoners moeten achter de kraakpersw­agen rennen, zodat hun vuil wordt meegenomen.

Controleur­s van de afdeling Vuilophaal en -verwerking (VOV) moesten steekproev­en nemen op het veld, waarbij enkele aannemers betrapt zijn op hetgeen eerder is aangehaald. Deze aannemers zijn aangesprok­en en hebben ook gehoor gegeven aan de instructie­s van de controleur­s.

Op 30 juni werd de chauffeur van een vuilophaal­bedrijf dat bekendstaa­t bij OWT&C, betrapt en de desbetreff­ende chauffeur was gesommeerd te stoppen met werken. Hij begon eerder met het ophalen van vuil dan is voorgeschr­even. De chauffeur weigerde te stoppen met het ophalen van vuil en maakte contact met zijn werkgever. Na komst van deze werkgever maakten beide partijen hun standpunte­n kenbaar. Op gegeven moment sommeerde de aannemer de chauffeur het werk voort te zetten. De dienstdoen­de ambtenaar van OWT&C koos toen ervoor het voertuig te stoppen door voor de wagen te gaan staan. Deze handeling viel niet in goede aarde bij de aannemer, die op zijn beurt de chauffeur sommeerde door te rijden. Dit had tot gevolg dat de ambtenaar die rechtmatig bezig was zijn werk uit te voeren, moest opschuiven om te voorkomen dat hij werd overreden. Vervolgens werd de dienst normaal hervat door de aannemer die geen gehoor gaf aan de bevelen van de ambtenaar.

Het ministerie heeft de ophaaltijd nooit gewijzigd, zoals de aannemer aangeeft. Hij geeft aan dat hij gebeld is door VOV, maar weet niet wie de persoon is die gebeld heeft. Hij beweerde ook dat andere aannemers ook zijn gebeld. Bij navraag bij sommige aannemers blijkt het echter niet zo te zijn. De leiding is van mening dat de aannemers een brief hebben ontvangen, waarin staat dat ze hun werk conform het bestek en contract dienen uit te voeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname