Times of Suriname

Lichaam vermiste burgemeest­er Seoel gevonden

-

ZUID-KOREA - Het lichaam van de 65-jarige vermiste burgemeest­er Park Won-soon van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel is gisteren gevonden, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van de politie. Het vermoeden is dat hij zelfmoord heeft gepleegd.

Park werd donderdagm­iddag door zijn dochter als vermist opgegeven. Ze vertelde dat haar vaders telefoon uitstond en hij een bericht had achtergela­ten dat leek op een testament.

Een zoekteam van de politie vond Parks lichaam even na middernach­t op één van de beboste heuvels van Seoel, niet ver van zijn ambtswonin­g. Zijn exacte doodsoorza­ak wordt nog onderzocht.

Honderden agenten waren op zoek naar de burgemeest­er. Ook werden honden en drones ingezet om het gebied uit te kammen waar voor het laatst een signaal van Parks telefoon was opgepikt.

Park verliet zijn kantoor donderdag rond 10.40 uur. Hij droeg op dat moment een zwarte hoed en een rugzak. Hij zou een vergaderin­g die ochtend hebben afgezegd. Naar verluidt hing Park een aanklacht wegens seksueel ongepast gedrag boven het hoofd. Volgens Yonhap stapte zijn voormalige assistente woensdag naar de politie om aangifte te doen tegen Park wegens ‘ongewenst fysiek contact’ en het plegen van ‘ongepaste telefoontj­es’ naar haar.

Park was sinds 2011 burgemeest­er van Seoel. Hij had een belangrijk­e stem in de massademon­straties in 2017, waarbij honderddui­zenden hoofdstede­lingen de straat opgingen om het aftreden te eisen van de in opspraak geraakte president Park Geunhye.

Als burgemeest­er van een stad met bijna 10 miljoen inwoners was Park één van de meest invloedrij­ke politici van het land. Hij speelde ook een prominente rol in de strijd tegen het coronaviru­s in ZuidKorea.

Hij werd in zijn land gezien als een goede potentiële presidents­kandidaat voor de verkiezing­en van 2022. (NU)

 ??  ?? Honderden agenten zochten naar de burgemeest­er met speurhonde­n en drones. (Foto: NOS)
Honderden agenten zochten naar de burgemeest­er met speurhonde­n en drones. (Foto: NOS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname