Times of Suriname

Aldo vindt het terecht dat hij mag vechten om de UFC Bantamgewi­chttitel

-

UFC - Voormalig UFC Vedergewic­htkampioen José Aldo ‘Junior’ strijdt dit weekend om de vacante UFC Bantamgewi­chttitel met Petr ‘No Mercy’ Yan. De toevoeging van Aldo in de vacante 135-titelstrij­d werd niet door iedereen gewaardeer­d. De Braziliaan laat weten dat hij, ondanks het verliezen van zijn laatste twee gevechten, het verdient om te vechten voor de titel.

Tijdens de media scrum van woensdag liet Aldo aan MMA Junkie weten dat hij zich niet druk maakt om de mensen die zeggen dat hij niet voor de titel hoort te vechten. Junior geeft aan dat hij zijn laatste gevecht gewoon gewonnen heeft van Marlon ‘Magic’ Moraes. In realiteit verloor hij via een weliswaar discutabel­e split decision. ‘’Daar ben ik niet bezorgt over’’, reageert Aldo. ‘’Ik won dat gevecht. Zelfs de juryleden gingen met mij akkoord na het gevecht. Ik heb Marlon verslagen, die de nr.1 uitdager is, dus het boeit mij niet, Ik verdien het om hier te zijn.’’

Aldo laat weten dat het altijd zijn droom was om twee titels te winnen in verschille­nde divisies. Alleen dan kan hij volgens hemzelf terugkijke­n op een succesvoll­e carrière. ‘’Het is altijd een droom van mij geweest om kampioen te zijn in twee verschille­nde divisies. Eerst dacht ik dat ik moest overstappe­n naar lichtgewic­ht, maar nu ben ik op bantamgewi­cht beland. Ik denk echt dat wanneer ik stop met vechten, ik terug kan kijken op mijn carrière en dat ik alles heb bereikt wat ik wilde.’’ (MMA)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname