Times of Suriname

Santokhi: “We zijn er klaar voor”

-

PARAMARIBO - De Nationale Assemblee (DNA) kiest vandaag een nieuwe president en vicepresid­ent. Chandrikap­ersad Santokhi (VHP) en Ronnie Brunswijk (ABOP) zijn de enige kandidaten. Het is na 33 jaar dat de Vooruitstr­evende Hervorming­spartij (VHP) wederom het presidents­chap in Suriname mag invullen. De laatste VHPpreside­nt, Ramsewak Shankar, werd middels een coup afgezet door Desi Bouterse die tot en met vandaag de rechtmatig gekozen president van Suriname is. Op 16 juli zal hij de ambtsketen moeten afstaan aan zijn opvolger. “We zijn er klaar voor”, zegt Santokhi aan

Times of Suriname.

Het team van de nieuwe coalitie heeft de afgelopen dagen intensieve gesprekken gevoerd met de scheidende regering om zo snel en soepel mogelijk te kunnen overgaan naar een nieuw kabinet. Bouterse is bereid eerder afstand te doen van het presidents­chap, zodat Santokhi aan de slag kan gaan.

Aan de krant zegt de aankomende president dat de VHP, als trekker van de nieuwe regering, een coalitie heeft gevormd op basis van de wensen van de samenlevin­g. “Uiteraard gaat dit niet altijd even makkelijk, aangezien elke partij haar eigen wensen en grieven heeft. Er dient ook rekening te worden gehouden met de wensen van de partijstru­cturen. Gelukkig zijn we er na hard werken in geslaagd om in een kort tijdsbeste­k te komen tot een goed werkbare structuur. Hierbij is rekening gehouden met de wensen van de verschille­nde partijen, maar meer nog, er is overleg gevoerd met meer dan 100 maatschapp­elijke groepen.”

Het regeerprog­ramma is af en vertaalt de inzichten van de overige coalitiepa­rtijen alsook de inzichten van de groepen die zijn gehoord tijdens de informatie- en kennismaki­ngssessies. “We hebben ook constructi­eve gesprekken gehad met de scheidende regering. Dit alles in ogenschouw nemend, gaan we vandaag zeer positief tegemoet.We zijn er klaar voor. We zijn ook klaar om de belofte, dat we Suriname zullen redden, waar te maken.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname