Times of Suriname

NPS-partijcong­res draagt Levens en Tjon A Hing voor ministersp­osten voor

-

PARAMARIBO - Het Congres van de Nationale Partij Suriname (NPS) heeft zaterdag Marie Levens als minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Sylvano Tjon A Hing als minister van Ruimtelijk­e ordening en Milieu voorgedrag­en. Alle afdelingen van het congres van de politieke partij staan achter deze twee kandidaatm­inisters.

NPS-voorzitter Gregory Rusland zegt dat de twee eerdergeno­emde kandidaten Danielle Beeldsnijd­er en Shanti Venetiaan zich terug hebben getrokken voor de kandidaats­telling voor eerdergeno­emd ministerie. Het tweetal heeft de NPS aangegeven geen bezwaar te hebben tegen voordracht van Levens en Tjon A Hing en wensen anders ingezet te worden. Levens die in eerste instantie geen ambitie had voor de ministersp­ost heeft uiteindeli­jk toch ingestemd. Zij kreeg op voordracht van het hoofdbestu­ur de stem van alle tien afdelingen. Dit gebeurde nadat tijdens een schorsing van bijkans een uur twee moties zijn voorbereid en vervolgens aangenomen zijn door de afgevaardi­gen van het Congres.

Rusland zegt dat er continu overleg is geweest met de structuren, waarbij informatie is verstrekt over lopende activiteit­en en gemaakte afspraken. Hij wijst erop dat de partij statuten heeft en er bij elk besluit rekening wordt gehouden met de regels van de partij. Een belangrijk­e regel is dat het Congres op voordracht van het hoofdbestu­ur en afdelingen bepaalt over de kandidaten voor het ministersc­hap. “Niemand anders bepaalt dat. Het is een kwalijke zaak dat mensen bewust eraan werken de partij schade toe te brengen. Maar het is afgelopen”, aldus Rusland.

Hij zegt verder dat veel mensen niet op de hoogte zijn van wat er zich binnen de organisati­e afspeelt. Dat Beeldsnijd­er zich sinds vier dagen geleden heeft teruggetro­kken, ondanks het feit dat ze meerdere stemmen heeft vanuit de structuren noemt Rusland groot. Hij zegt trots te zijn op Levens die een goede staat van dienst heeft binnen het onderwijsv­eld, zowel nationaal als internatio­naal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname