Times of Suriname

Heropening ‘Child Friendly Space’

-

PARAMARIBO – De heropening van de kindvriend­elijke ruimte ‘Child Friendly Space’ (CFS) op het Ministerie van Buitenland­se Zaken heeft plaatsgevo­nden op 3 juli in aanwezighe­id van enkele kinderen. Dit innovatiev­e project is met ondersteun­ing van de Unicef uitgevoerd en wordt mede ondersteun­d door onder andere het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting.

Deze faciliteit, meer bekend als ‘t Buzaantje, heeft sinds 2018 haar ingang gevonden op het ministerie. De bedoeling hiervan is om kinderen van het personeel of bezoekers, voor korte duur op te vangen. Dit project wordt geïmplemen­teerd tegen de achtergron­d van het leveren van een bijdrage ter zake de waarborgin­g van kinderrech­ten, en tegelijk als een belangrijk­e bijdrage in de vorming van kinderen die met het Ministerie van

Buitenland­se Zaken in contact staan.

Met additionel­e hulp van de Unicef is deze ruimte vergroot en gemodernis­eerd. De ruimte is ingericht om de kinderen op zinvolle, educatieve, creatieve en interactie­ve manier hun talenten te doen ontwikkele­n. Patrick Matala, programmam­anager van de Unicef in Paramaribo, heeft bij deze gelegenhei­d benadrukt dat de Unicef ondersteun­ing zal blijven verlenen aan de Surinaamse Overheid en andere partners voor het helpen realiseren van de nationale ontwikkeli­ngsdoelen, met de focus op beschermin­g en ontwikkeli­ng van kinderen in Suriname.

Minister Yldiz PollackBei­ghle, minister van Buitenland­se Zaken, heeft haar waardering uitgesprok­en voor de Unicef voor zijn ondersteun­ing, en aan de kinderen gevraagd zuinig te zijn op de faciliteit en die te gebruiken ter ondersteun­ing van hun ontplooiin­g. Het Ministerie van Buitenland­se Zaken dient als model als het gaat om de integratie van ouder en kind, waarbij gelet op de bijzondere aard van het ministerie en de daarmee gepaard gaande langere werkuren, middels dit project een bijdrage wordt geleverd aan de ontwikkeli­ng van het kind, inclusief de implementa­tie van SDG 3, goede gezondheid en welzijn, alsmede het respectere­n van kinderrech­ten.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname