Times of Suriname

‘Kippenvel’ om actie met trekkers: ‘NH houdt van boeren’

-

SCHERMERHO­RN Boeren hebben zaterdagav­ond in Schermerho­rn met ongeveer 400 tractoren op bijzondere wijze actie gevoerd. In de avondschem­ering vormden zij met de trekkers in een weiland de tekst ‘NH-hartje-boeren’, waarmee bedoeld wordt: NoordHolla­nd houdt van boeren. De actie werd van bovenaf met een drone opgenomen; de beelden zijn te zien op de

Facebook-pagina van boeren in actie Noord-Holland.

De initiatief­neemster van de actie zegt vanaf de locatie: “We geven een duidelijke boodschap aan de politiek, aan de burgers. Met een tekst die zo positief is.” Ze heeft “kippenvel” van deze “waanzinnig­e actie.” Op sociale media zijn beelden te zien van de enorme hoeveelhei­d tractoren die tegen de avondlucht zich met zwaailicht­en en toeters laten zien en horen. Boeren voerden de afgelopen tijd op meerdere plekken actie. Ze zijn het niet eens met plannen van minister Carola Schouten van Landbouw het eiwitgehal­te in veevoer te verlagen. Boeren willen dat dat van tafel gaat, het zou nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid van de dieren. Ook protesteer­den boeren bij verscheide­ne distributi­ecentra omdat ze boos zijn over de te lage prijzen die ze in hun ogen voor hun producten krijgen.

Volgens de zegsvrouw van de actie in Schermerho­rn is het niet zo dat een klein groepje boeren tegen de regels is, zoals de minister volgens haar heeft gesuggeree­rd. „Iedereen is er tegen, maar niet iedereen is zo extreem in het protest.” (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname